Please reload

Zadnje novosti

Psihološke radionice za osnaživanje žena

May 14, 2018

Problemi mentalnog zdravlja podjednako obuhvataju muškarce i žene, ali se određeni problemi učestalije pojavljuju među ženama. Zbog toga je izuzetno bitno da se posvetimo mentalnom zdravlju žena i mehanizmima koje možemo koristiti za poboljšanje istog.

S ciljem osnaživanja mentalnog zdravlja žena KEC Sehare i Centar za psihološku podršku Sensus su organizovali niz psiholoških interaktivnih radionica.

Ukupno su održane 3 radionice u mjesecu aprilu na sljedeće teme:

  • Uvjerenja- Šta su i kako ih promijeniti!?

  • Šta su psihološke granice?

  • Moć komunikacije

Radionice su organizovane za sve zainteresirane žene sa područja Grada Mostara koje žele da nauče nešto više o temama uvjerenja, granica i moći komunikacije, kao i za one žene koje su spremne da rade na sebi i da unaprijede svoje lične kapacitete u svakodnevnim odnosima s ljudima.

Kroz set radionica učesnice su imale priliku da nauče šta su lična uvjerenja, kako ih identifikovati i promijeniti, zašto su nam bitne psihološke granice i na koji način možemo kroz komunikaciju  s drugima ostvariti intimnost, bliskost, prijateljstvo, iskrenost i podršku u odnosu.

Na kraju održanih radionica učesnice su izrazile potrebu za održavanjem dodatnih edukacija na slične teme. Radionice su održane u prostorijama KEC Sehara.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Pretraga po tagovima
Please reload

Arhiva

© 2017 by CPPMostar.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon