© 2017 by CPPMostar.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon
Please reload

Zadnje novosti

Uspješno završen projekat ,,Politika po mjeri mladih''

April 18, 2018

15.4.2018. završen je projekat pod nazivom ,,Politika po mjeri mladih’’ podržan od Federalnog ministarstva kulture i sporta / športa.

Kroz realizovane aktivnosti kreirano i distribuirano je ukupno 300 promotivno edukativnih materijala. Pola od kreiranih materijala distribuirano je učenicima srednjih škola, a dodatnih 150 građanima lokalne zajednice.

Kroz program edukacije „Sudjelovanje mladih u formiranju politika za mlade- Temelji aktivizma i volonterizma“ znatan broj mladih ljudi, učesnika iz Vijeća mladih Grada Mostara i vijeća učenika Srednjih škola prošlo je kroz program planiranih edukacija, i pravno i psihološki osnaženo da aktivno zagovaraju i promovišu politike za mlade.

Nakon drugog dijela aktivnosti učesnici programa edukacije „Sudjelovanje mladih u formiranju politika za mlade- Temelji aktivizma i volonterizma“ osnaženi su za realizaciju programa ,,Vršnjaci edukuju vršnjake’’, te su educirali svoje vršnjake o važnosti aktivizma i volonterizma mladih, kao i učešća u političkom odlučivanja u lokalnoj zajednici ali i na nivou BiH.

 Kroz projekat ,,Politika po mjeri mladih'' učesnici su stekli znanja i vještine relevantne za procese razvoja politika za mlade, odnosno aktivnosti projekta doprinijele aktivnom sudjelovanja mladih ljudi u demokratskom životu čime se želi unaprijediti kvaliteta života mladih ljudi.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Pretraga po tagovima
Please reload

Arhiva