Please reload

Zadnje novosti

Radionica: Razgovarajmo uspješno s djecom u organizaciji #BUDITU

November 28, 2017

Zajednica aktivnih roditelja #BUDITU organizira radionicu za roditelje na temu:

 

Razgovarajmo uspješno s djecom

Na ovoj radionici roditelji će dobiti savjete i smjernice od stručnjakinja praktičarki kojima će imati mogućnost postaviti pitanja kroz diskusiju tokom radionice.

Voditeljice radionice su osnivačice Centra za psihološku podršku Sensus

  • Arnela Memić, psihologinja i savjetnica porodične sistemske psihoterapije

  • Maida Bešo, psihologinja i praktičar transakcione analize

Radionica će se održati u ponedjeljak 4.12.2017.,u periodu od 18 do 19:45 sati u ugodnoj dvorani u Američkom kutku u Mostaru (prostorije Gimnazije Mostar – Ulaz s igrališta)

 

 

O programu radionice

Roditelji se često nađu u situaciji gdje djetetu po nekoliko puta moraju ponoviti riječi ili rečenice da bi ih dijete saslušalo ili poslušalo. Često su takve situacije izvor frustracija i roditeljima i djeci i unose negativne emocije u odnose svakodnevno. Kada imamo dvoje ili više djece vrlo brzo spoznamo da nas svako dijete doživljava i čuje na drugačiji način što od roditelja traži i drugačiji i prilagođeni pristup svakom djetetu. 
Nerazumijevanje, krive interpretacije i loše izražavanje najčešći su uzrok konflikata između roditelja i djece. Često se dogodi da kroz odrastanje djece roditelji shvate da ne mogu doprijeti do njih i da djeca ne čuju i ne razumiju što im roditelji govore.

Roditelji, zapitajte se kako možete razgovarati s djecom, a da vas oni stvarno čuju! Upoznajte se s malim trikovima i vještinama koji olakšavaju razgovore s djecom.

 

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena roditeljima koji žele saznati nove metode kako bi uspješnije razgovarali i komunicirali sa svojom djecom. 
Kroz program radionice roditelji će imati priliku naučiti kako kroz razgovor pružiti djeci osjećaj suosjećanja, razumijevanja i potpore.

Roditelji uvijeke žele najbolje svojoj djeci, da budu snažna, inteligentna, osjećajna, brižna, kreativna, savjesna, pouzdana i produktivna mala bića. Razgovarajući uspješno s djecom i njih učimo kako komunicirati s vršnjacima i dalje kroz druge odnose u odrastanju. Od malih nogu učimo djecu kako da se snalaze u svijetu i odnosima s drugima, ne propustimo priliku unaprijediti odnose sa svojom djecom.

 

Raspored radionice

18.00 – 18.40h – Uvodna izlaganja (po 25 minuta)
18.40 – 19.00h – Kratka pauza za osvježenje (roditelji pišu pitanja)
19.00 – 19.45h – Odgovori na pitanja roditelja (moderatorica čita pitanja, a uvodničarke odgovaraju, po potrebi i želji roditelji se uključuju u diskusiju)

 

Ulaz na radionicu je besplatan i uključuje

Predavanja;
Materijale; 
Osvježenje;
Potvrdu o učešću na radionici za sve roditelje.


Mjesto na radionici rezervišite na način da  pošaljete ime i prezime osobe ili osoba koje će doći na radionicu na mail: info@buditu.ba

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Pretraga po tagovima
Please reload

Arhiva

© 2017 by CPPMostar.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon