Please reload

Zadnje novosti

Radionica "Kako zaustaviti rodno zasovano nasilje" u Konjicu

June 1, 2017

Centar za psihološku podršku „Sensus“ uz podršku Fondacije CURE, a u sklopu projekta „Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje?“ koji je podržan od strane Američke ambasade u Sarajevu, je 30.5.2017. godine organizovao je radionicu "Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje" u Konjicu.

 

Učesnice su bile 23 učenice JU "Srednja škola" Konjic. Cilj radionice bio je podići svijest o pitanjima roda i rodno zasnovanom nasilju, te osnaživanje mladih žena za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, s posebnim naglaskom na nasilje u školskom okruženju. Kroz radionicu učesnice su:

 

- upoznate sa konceptom, pojmovima, uzrocima i posljedicama rodno zasnovanog nasilja;
- osvijestile vlastite rodne uloge i njihov odnos sa društvom u kojem žive;

- predstavile ideje i akcije za djelovanje u zajednici.

 

Pored radionice, predstavljena je i izložba koja ima za cilj predstaviti mlade umjetnice koje svoje radove temelje na propitivanju rodne ravnopravnosti, položaja žene u BiH društvu, kao i borbi protiv patrijarhata. Radovi usmjereni na pojedince i pojedinke BiH društva, propituju rodno zasnovano nasilje s posebnim fokusom na nasilje nad ženama i djevojkama kroz različite medije kao što su likovna djela, fotografije, video instalacije i slično.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Pretraga po tagovima
Please reload

Arhiva

© 2017 by CPPMostar.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon