Please reload

Zadnje novosti

Prevencija rodno zasnovanog nasilja

March 6, 2017

Cilj projekta:
„Doprinijeti smanjenju kriminaliteta, s naglaskom na rodno zasnovano nasilje na području Grada Mostara kroz rad na osnaživanju mladih ljudi i policijskih službenika/ca za prepoznavanje i sprečavanje rodno zasnovanog nasilja“.

Aktivnosti:
U svrhu ostvarivanja projektnog cilja organizovane su obuke za predstavnike/ce 20 srednjih škola s područja Mostara putem kojih su isti obučeni da djeluju kao vršnjački edukatori/ce, te u skladu s tim stečeno znanje prenosili svojim vršnjacima/kinjama. Također, dio ciljne grupe činili su policijski službenici/ce koji su prošli kroz Trening „Inicijalni kontakt sa žrtvom i nasilnikom: Uloga policijskih službenika u začaranom krugu porodičnog nasilja“.

 


Rezultati:
Kroz projektne aktivnosti ostvareno je sljedeće:
•    17 vršnjačkih edukatora/ica kompetentnije i više motivisano za rad sa vršnjacima kroz učešće u programu vršnjačke edukacije;
•    175 srednjoškolaca/ki informisano o rodno zasnovanom nasilju i mehanizmima za borbu protiv nasilja kroz učešće u dodatnih 10 radionica vršnjačkih edukatora/ica za Vijeća učenika škole u minimalno 10 srednjih škola.
•    15 policijskih službenika Policijske uprave Mostar poboljšalo svoje kompetencije za rad sa žrtvama i počiniocima nasilja kroz učestvovanje na trening „Inicijalni kontakt sa žrtvom i nasilnikom: Uloga policijskih službenika u začaranom krugu porodičnog nasilja.


Donatori: Visoko sudsko tužilačko vijeće u BiH
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Pretraga po tagovima
Please reload

Arhiva

© 2017 by CPPMostar.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon