Please reload

Zadnje novosti

Mame društvo grade

March 5, 2017

Cilj projekta:

Glavni cilj projekta bio je jačanje uloge žena u procesima pomirenja i povjerenja među različitim etničkim grupama u Mostaru i Nevesinju kroz poboljšanje psihološke i socio-ekonomske pripremljenosti trudnica iz rizičnih kategorija i njihovih partnera za porod kroz individualno i grupno savjetovanje i umrežavanje porodilja iz Mostara i Nevesinja.

 

Aktivnosti:

Kroz projekat su organizovane radionice za trudnice iz Mostara i Nevesinja koje su imale za cilj osiguravanje psihološke podrške i pripreme za porod, uz naglasak na osnaživanju korisnica za buduću ulogu majke. U svrhu obilježavanja završetka projekta organizovan je Sajam za trudnice i mame „Odgajajmo tolerantno društvo“, koji je imao za cilj promociju tolerancije i međuetničke saradnje ostvarene tokom projekta.

 

Rezultati:

  • 20 trudnica iz Mostara i Nevesinja učestvovalo u radionicama za pripremu za porod;

  • Preko 100 osoba posjetilo Sajam za trudnice i mame „Odgajajmo tolerantno društvo“.

Donatori:

Ovaj projekat osnaživanja žena je USAID-ov projekat PRO-Budućnost implementiran od CRS (Catholic Relief Services) u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Pretraga po tagovima
Please reload

Arhiva

© 2017 by CPPMostar.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon