Maida Bešo

 

Kao direktorica Centra Maida odlučno usmjerava osoblje ka profesionalnom usavršavanju do naših punih potencijala, kako bi naše usluge bile iznimnog kvaliteta. Poštujući takve visoke standarde, nastoji usmjeriti naš rad ka integraciji psihološke djelatnosti, a naročito psihoterapije, u zajednicu.
Koristi od psihoterapije demonstrira svim klijentima s kojima radi u Centru. U psihoterapiji se usmjerava na kreiranje sigurnog, povjerljivog i saradničkog okruženja i time vas usmjerava da uvidite zbog čega se (iznova) nalazite u situacijama zbog kojih ste nezadovoljni svojim ponašanjem, razmišljanjem ili osjećanjem. 

Toplim i empatičkim konfrontiranjem i osnaživanjem vam pomaže da poduzmete prve korake ka korisnim promjenama. Loše samopuzdanje, usamljenost, povučenost, poslijeporođajna stanja, anksioznost, problem s emocionalnom regulacijom, rješavanje konflikata, panični napadi, profesionalno sagorijevanje, stres, velike životne promjene, su neka stanja za koja vam Maida može pomoći kroz psihoterapiju. Maida je kvalifikovana za rad s grupama i pojedincima, odnosno za rad s odraslima i adolescentima. U radi koristi niz različitih terapijskih tehnika koje pomažu klijentima da razviju dublje razumijevanje sebe i svijeta oko njih, s primarnim fokusom na primjenu principima iz terapijske škole Transakcione analize.

Od 2013.godine edukantkinja je kursa psihoterapijske škole „Transakcione analize“, organizovanog od strane Psihopolis instituta iz Srbije. Trenutno završava posljednji nivo naprednog kursa, sa iskustvom od preko 250 sati rada s pojedincima i 50 sati rada s grupama u psihoterapijskom tretmanu.