Medina Kljako

Medina kroz svoje fakultetsko obrazovanje, te rad na mnogim projektnim aktivnostima i koordinisanjem projekata usmjernih na pružanje psihosocijalne podrške djeci u riziku, prevencije vršnjačkog nasilja, stiče veliko iskustvo za empatični, profesionalni i odgovorni angažman u sličnim projektima.

 

Organizujući i implementirajući treninge za pisanje CV za studente i mlade nezaposlene osobe, Prezentacijske vještine, Stres managment, Konflikt managment, najviše se usmjerila na rad sa mladim osobama u pronalaženju najboljih resursa i osnaživanja u traženju poslovnih mogućnosti i spoznavanja i širenja svojih vještina, sposobnosti i potencijala. U saradnji sa školama vodi treninge za nastavnike i djecu za mogućnosti što bolje, kvalitetnije i strukturisanije komunikacije nastavnike i učenika za napredniji školski rad.

Od 2016. godine edukantkinja je ,,Geštalt'' psihoterapijske škole u organizaciji Instituta za edukaciju iz Geštalt psihoterapije Malta, Psihointegrum Sarajevo.

Od 2016. godine pohađa i psihodramske iskustvene sate, s ciljem daljnjeg obrazovanja za usluge pružanja psihološke podrške.